Тачи: Иванов не може да го запре официјализирањето на албанскиот јазик


Kосовскиот претседател Хашим Тачи ја критикува одлуката на македонскиот претседател Ѓорге Иванов да не го потпише законот за јазиците.

„Што се однесува до одлуката на претседателот Иванов, тоа е за жалење. Таа одлука е производ на надминат менталитет, но и тоа прашање ќе биде затворено еднаш и засекогаш, без оглед на неговото мислење“, вели Тачи во интервју за Дојче веле

Косовскиот претседател е убеден дека законот ќе биде донесен и тоа, според него, никој не може да го сопре.

„Дефинитивно, таа одлука помина и не може да се запре, без оглед на ставот на еден политичар, или носител на некоја функција“, вели Тачи.