Почина новинарот Жељко Цвијановиќ

Почина основачот и главен и одговорен уредник на српскиот портал „Нови стандард“, Жељко Цвијановиќ (47), по долго и тешко боледување.

Цвијановиќ се занимаваше со меѓународна политика и пишуваше аналитички текстови.