Поранешен директор на МТВ на распит во СЈО за злоупотреба на средства

Специјалното јавно обвинителство, според созанија до кои дојде правосудство.мк отворило предистражна постапка за лицето Ефтим Гаштев, поранешен директор на Македонската радио телевизија.
Сознанијата до кои дојде правосудство.мк велат дека од Гаштев се очекуваат одговори за проневерени стотици илјади евра, кои биле потрошени за изработка на документарни филмови.