Македонец уапсен во Врање, шверцувал „апаурини“

Македонски државјанин е уапсен во Врање поради шверц со лекови за смирување.

Според српските медиуми, возачот на автобусот од Скопје се обидел да пренесе 100 кутии „апаурин“, 257 кутии „лексилиум“ од три милиграми и 203 кутии „лексилиум“ од шест милиграми.

Станува збор за лекови за смирување и несоница. Случајот е во рацете на Обвинителството во Врање.