Големо невреме ја погоди Истра

Големо невреме го погоди хрватскиот полуостров Истра, каде падна огромно количество на дожд. Автоматските метеоролошки станици во Умаг регистрирале количество од 44 милилитри дожд, а на аеродромот во Порторож дури 52 милилитра.

Водениот бран го зафати и Пореч, каде дувал и силен ветер. Некои делови на Истра останале без електрична енергија.