Во Бугарија запленет хероин вреден 6,3 милиони евра

Бугарски цариници соопштија дека заплениле 191 килограм хероин во камион, кој од Турција влегол во Бугарија.

Уличната вредност на хероинот изнесува 6,3 милиони евра.

Царината информира дека хероин бил пронајден во камион со турски регистарски таблички и превезувал материјал за Белгија.

Возачот, турски државјанин, е уапсен и му се заканува казна затвор до 15 години, ако биде обвинет за трговија со дрога.