(ВИДЕО) Чудо на природата: Во црногорско село вода извира од стебло на дрво

Во црногорското село Диноша, кое се наоѓа на околу пет километри од Подгорица, постои невообичаено дрво од кое извира вода.

Иако за овој необичен природен феномен не е врзана никаква легенда, локалното население ова чудо на природата го нарекува дар од Бога.

Сепак, стручњаците велат дека станува збор за природен феномен, кој е мошне редок. Имено, дрвото што го привлекува вниманието на многумина е всушност боболка, чиј коренски систем во овој случај се наоѓа на извор.