(ВИДЕО) Со трубачи и чочеци лекарите од Ниш се вселија во новиот Клинички центар

Лекарите и останатиот медицински персонал со трубачи се вселуваа во новата зграда на Клиничкиот центар во Ниш.

Директорот на Ургентниот центар Миодраг Лазиќ рече дека ваков чин заслужува да биде проследен со музика.

Останатите Клиники додава тој, се преселени неколку дена порано. Официјално претседателот на рбија Александар Вучиќ овој клинички центар го отвори на 17 декември 2017 година.