(ВИДЕО) Полициска потера на море: Задарската капетанија против возач на скутер

Возачот на скутерот дивееше пред градската плажа Коловаре во Задар во четвртокот попладнето, по што во потера се пушти задарската капетанија. На полицијата не ѝ требаше многу за да го сопре дивеењето на на возачот на скутерот, кој минуваше близу до капачите.

Целата акција беше снимена од луѓе кои се најдоа на плажата Коловарe, пишува хрватски „24 сата“.