Албанската полиција заплени 671 килограми марихуана

Албанската полиција од приморскиот град Валона, кај заливот Карабурун, денеска спречи обид за шверц на голема количина марихуана.

Во акцијата запленети се 671 килограми марихуана и 200 литри бензин,чија крајна дестинација требало да биде Италија.

Пред два дена во близина на Валона,во куќата на А.Н.(35) полицијата заплени 246 килограми марихуана,четири автоматски пушки,како и куршуми модел 56,додека пак во Фуш Крија уништи 2.080 стебла марихуана и уапси три лица.