Волонтери ќе го разубавуваат стационарот „Лајка“


Настан „Да го разубавиме светот на кучињата, да ја обиме Лајка“  ќе се одржи денеска во стационарот за бездомни куќиња  ЈП „Лајка“ Скопје.   

Над 50 волонтери во периодот од 10 до 14 часот ќе учествуваат во боење на боксовите и реквизитите на претпријатието и уредување на околината. 

Активноста е во рамки на проектот „Унапредување на благосостојбата на животните преку волонтерство” под покровителство на Амбасадата на САД во Скопје.