(Во живо) Проекции на Народна банка


Народната банка денеска ќе ги презентира априлските макроекономски проекции.

Пролетните проекции се дел од редовниот циклус на проектирање на Централната банка.

На презентацијата ќе бидат присутни гувернерката Анита Ангеловска-Бежоска и вицегувернерите на Народната банка.