(Во живо) Изјави на Димитров и Брнс за членството во НАТО

Фото: Б. Грданоски

Денеска во Стејт департментот преку Амбасадата на Република Северна Македонија во Вашингтон ќе се депонира инструментот за ратификација на Северноатлантскиот договор и по тој повод министерот за надворешни работи Никола Димитров ќе има видео „средба“ со амбасадорот Филип Рикер во 16.30 часот, по кој ќе следи соопштение и изјава за медиумите. Изјава за медиумите ќе има и заменичката на претседателот на Владата и министерка за одбрана Радмила Шекеринска со почеток во 17 часот.

Средбата и изјавите на министерот за надворешни работи Никола Димитров и амбасадорката на Соединетите Американски Држави во нашата држава, Кејт Мери Брнс ќе може да ги проследите на следниов линк: