Во Србија прв пат 2.677 – загрижува зголемениот број пациенти на респиратори

 

Според најновите податоци во Србија денеска регистрирани се 2.677 нови случаи со корона вирус.

Починаа девет пациенти, а тестирани биле 11.192 лица.

На респиратор се 77 пациенти.