Владата не потврдува дека се бара нов министер за финансии

Од Владата се јавија со реакција дека информацијата дека се бара нов министер за финансии, не е потврдена.
Имено, во текстот под наслов „Бранимир Јовановиќ си замина, се бара министер за финансии“ објавен во „Независен весник“ стои „Премиерот Зоран Заев е во потрага по нов министер за финансии. Тој ќе си донесе нов советник“.