(Видео) „Си-Ен-Ен“ наполни 40 години, еве каква беше програмата на 1 јуни 1980

„Си-Ен-Ен“ го направи своето деби на 1 јуни 1980 година како прв 24-часовен канал за вести.

Оттогаш мрежата известува од многу настани – војни, природни непогоди, политика и поп култура – во Америка и во целиот свет.

Погледнете како изгледаше програмата на „Си-Ен-Ен“ во 1980 година како и некои од моментите што ги дефинираа последните четири децении. (Извор: CNN Business).