(Видео) Македонски ентузијасти: Како се печатат 3D визири за заштита на лекарите?

Група ентузијасти почнаа да печатат 3D визири за заштита на лекарите од корона вирус.

Замолија сите кои имаат 3D печатачи да им се придружат. Не е мал бројот на оние кои се пријавија на повикот, а меѓу нив е и професорката Даниела Перуновска Сандева.

Таа објави видео од изработката на визирите.

Погледнете како изгледа постапката: