Утре посебен режим на сообраќај во Скопје поради „Парадата на гордоста“


Фото: Б. Грданоски

 Утре од 15:00 часот во централното градско подрачје во Скопје ќе има посебен режим на сообраќај поради „Парадата на гордоста“.

– Утре во 17:00 часот ќе се одржи настанот „Парада на гордоста“ во централното градско подрачје во Скопје. Од тие причини, Одделението за безбедност на патниот сообраќај при СВР Скопје, почнувајќи од 15:00 часот, ќе преземе мерки за посебен режим на сообраќај во централното градско подрачје, соопшти МВР.

Од МВР апелираат до граѓаните да ги почитуваат наредбите што ги издаваат полициските службеници по сообраќајниците каде што ќе се одвива настанот.