Nesër afati i fundit për të kërkuar amniti për “27 prillin”

Ndër të parët që kërkojnë amnisti është deputeti Krsto Mukoski, i akuzuar për hapjen e dyerve të Parlamentit, pas së cilës kaos filloi në legjislaturë. Përveç tij, Goran Angelov-Qoseto dhe Ivan Cvetanovski bënë një kërkesë të ngjashme, ndërsa Jane Çento dhe Igor Jug deklaruan se nuk donin mëshirë, por drejtësi. Pritet që edhe Johan Tarçullovski dhe Lupço Dimovski të kërkojnë mëshirë, pasi opozita gjithashtu votoi për një amnisti selektive.

Ligji për amnisti u njoftua të enjten në mbrëmje në “Gazetën Zyrtare” pasi u nënshkrua nga Presidenti Gjorge Ivanov. Sipas ligjit, amnistia nuk do të mbulojë organizatorët, individët që kryejnë dhunë fizike që mbanin armë dhe zyrtarët që tejkaluan autorizimet zyrtare.