Ковачевски: Нѐ очекува тешка зима, Собранието не треба да се бојкотира


Фото: Б. Грданоски

Не очекува тешка зима. Владата работи ценовните шокови да бидат помали и да се обезбедат реагенси за непречено снабдување на домаќинствата и индустријата, вели премиерот Димитар Ковачевски појаснувајќи дека ВМРО-ДПМНЕ постапува погрешно со блокадите на Собранието.

„Правиме ребаланс, Министерството за финансии намалува на трошоци кои не мора да бидат направени, за да има средства за поддршка на компаниите и најранливите категории на граѓаниСобранието е место каде постојат комисии за сите области, каде на најдемократски можат да се разговараат сите решенија. Собранието е исто така место каде треба да се негува демократијата, треба да се разговара за тоа што кажав, а не да се бојкотира“, кажа Ковачевски.