Филхармонија за првпат во рацете на албански коалиоционен партнер


 

Ваквите најави предизвикаа револт кај дел од вработените во оваа значајна културна институција.

– Ве гласаа 99% од филхармоничарите на овие избори, ви дадовме максимална поддршка, а вие ја дадовте на ВЛЕН Македонската филхармонија, единствениот чист храм, национална институција со традиција 80 години, заштитен македонски музички храм и гордост , пишува вработен во Филхармонија во коментар на Фејсбук.