Астрономски календар


Денеска е вторник, 24 мај 2022 година, 140-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 225 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 6 минути, а ќе зајде во 19 часот и 54 минути.

Денов трае 14 часа и 48 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина ќе изгрее во 2 часот и 25 минути, а ќе зајде во 13 часот и 49 минути.