Астрономски календар


Фото: Б. Грданоски

Денеска е понеделник, 23 мај 2022 година, 139-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 226 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 7 минути, а ќе зајде во 19 часот и 53 минути.

Денов трае 14 часа и 46 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина ќе изгрее во 1 часот и 59 минути, а ќе зајде во 12 часот и 39 минути.