Астрономски календар


 Денеска е четврток, 11јули 2024 година, 193-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 173 дена. 

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 9 минути, а ќе зајде во 20 часот и 10 минути.

Денов трае 15 часа и 1 минута.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина ќе изгрее во 10 часот и 28 минути, а ќе зајде во 23 часот и 12 минути.