Црната облека повторно како нова: Трик кој ја враќа ткаенината како нова

Доколку вашата омилена гардероба во црна боја избледела, не грижете се пости евтин трик кој ќе го спаси вашето омилено парче гардероба.

Колку и да е квалитетна, дрната гардероба има тенденција со времето да бледее.

Сепак ако приметите дека ја изгубила првобитната боја, можете да се послужите со еден трик кој ќе ги воодушеви домаќинките. Се што ви е потребно е црн бибер.

Кога ќе ја ставите црната гардероба во машина за перење, додајте една кафена лажичка црн бибер во прав (околку 5 грама). Потоа уклучете ја машината и перете на стандарниот програм.

Како делува овој трик.

Облеката бледнее поради насобраниот детергент, а абразивноста на биберот ќе ги отстрани овие остатоци, додека црната боја на зачинот ќе додаде црна нијанска на вашта облека.