(Видео) Феномен: Близначки со различна боја на кожата


Близначките Мили и Марша се редок феномен. Едната е со светла, а другата со темна боја на кожата и поради тоа ретко кој им верува кога ќе кажат дека се сестри.

Марша има бела кожа, сини очи и руса коса, слично како нивната мајка, додека Мили има темна кожа, кафени очи и црна коса, и личи на нивниот татко.

11-годишните сестри близначки од Бирмингем уште од мали нозе се среќаваат со расизмот.

Нивните родители велат дека не се грижат за мислењата на другите луѓе кога стапиле во контакт, а така и при раѓањето на девојчињата.

Интересно, по раѓањето, немало голема разлика меѓу девојките, бидејќи имале слична боја на кожата, но по 10 месеци бојата на кожата почнала да се менува.

– Промената беше за прв пат забележана од Мили. Нејзината кожа стануваше темна и потемна, но тоа никогаш не не загрижуваше, ние едноставно тоа го прифативме, вели таткото Мајкл Бигс.

Каде и да се појавуваат, тие ги привлекоа ставовите на луѓето, бидејќи беше интересно за луѓето дека девојчињата се различни, и често не веруваа дека се близнаци.

– Повеќето луѓе мислат дека сме најдобри пријателки. Кога ќе им кажеме дека сме родени една по друга, тие се шокирани затоа што имаме поинаква боја на кожата “, објаснува Марша.Инаку, не-идентични близнаци се раѓаат кога два сперматозоиди ќе оплодат две различни различни јајце клетки, поради што девојките личат една на друга како и сите други братучеди, а не како класични близнаци.Во мешаните бракови, голем број на фактори влијаат врз изгледот на деца, како што се родителското потекло, генетскиот пигмент и др.