Марсио е веќе 22 години крал на бразилските плажи (ВИДЕО)

Марсио Мизаел Матолијес е жител на Рио де Женеиро кој веже 22 години живее во замок направен од песок, кој самиот го направил.

Овој необичен Бразилец нема ниту сопруга ниту деца, но се дружи со посетителите на плажите кои го нарекоа „крал“, а подоцна самиот тој изработи круна за да неговата приказна биде уникатна.

Кралот секојдневно се слика со туристите, а тоа ми причинува големо задоволство.

Внатрешноста на замокот е со големина од три квадратни метри и за него е сосема доволен простор за да ги собере неговите работи.

Марсио мора редовно да го одржува својот песочен замок за да не му се сруши, а со текот на годините тој пронајде идеален начин за да го одржи својот дом.