Крах во живо: Се топи вредноста на биткоинот

Вредноста на биткоинот падна под 4.500 долари, што претставува пад од седум проценти.

Се разбира, падот исто така ги повлече и другите криптовалути.

Падот на вредноста на биткоинот и други криптовалути дојде по најавите на регулаторите дека ќе ја заострат контролата врз првичната понуда, но и по новите поделби кај криптовалуитите.