Канадскиот премиер Трудо со впечатливи шарени чорапи (ФОТО)

На Светскиот економски форум во Давос, канадскиот премиер Џастин Трудо привлече внимание со изборот на чорапи.

Вообичаениот дрес код за еден државник е формалниот елегантен изглед, а канадскиот премиер реши да покаже една поинкава младешка страна, па го комплетираше изгледот со шарени чорапи.

Според модните критичари овој чекор на Трудо се оценува како начин да ја покаже својата бунтовна природа.