ДУИ: Веднаш да ја адресираме нашата загриженост за случајот со малиот Алмир

Претседателството на Демократската Унија за Интеграција на денешниот состанок во Тетово разговараше и за судскиот процес за случајот со малиот Алмир.

„Изразуваме длабока загриженост што во самото Обвинителство имаше разлики што се однесува на одлуката за преквалификација на делото од убиство во друго кривично дело и бараме итно адресирање на нашата загриженост.

Во пресрет на најавените реформи за реформирање на судскиот систем сметаме дека ова дејствување не придонесува во овој правец несакајки да се мешаме и да преудицираме во начинот на читање на фактите.

Исто така, строго го осудуваме скандалозното и нечовечно однесување кое се виде вчера од обвинетиот.

ДУИ јавно апелира до судските органи во духот на нашите интереси за побрзо интегрирање во евроатланските структури на земјата, да го примениме секој збор од законот со цел на зајакнување на правниот поредок и владеењето на правото“, стои во соопштението од партијата.