Дисквалификувани 12 камили на натпревар за убавина поради употреба на ботокс

Дванаесет камили беа дисквалификувани на натпреварот за убавина во рамките на фестивалот „Камила“, кој се одржува во Саудиска Арабија секоја година во јануари, а од овој необичен натпревар беа елиминирана бидејќи употребувале ботокс за да се разубават.

Наградите се богати – вкупна вредност од околу 46 милиони евра – па учесниците на натпреварот честопати прибегнуваат кон контроверзни методи со цел да освојат вредни титули.