(Видео) Снимка со дрон над „Вратата на пеколот“

Ако сте љубител на несекојдневни снимки, оваа снимена со дрон над таканаречената „Врата на пеколот“ во Туркменистан ќе ве остави без здив.
Станува збор за кратер што гори во пустината Каракум кој е пронајден во 1971 година, а денес привлекува многу туристи од целиот свет.
Корисник на YouTube канал Шинпеи Шмура на платформата објави неверојатна снимка од дрон, која ја покажува моќта на овој необичен кратер.
Инаку, кратерот е широк 69 , а длабок 30 метри. На некои места температурата може да достигне 1.000 степени Целзиусови.