(ВИДЕО) Во Дубровник силниот ветер оддува човек и го заби во ѕид

Бурата на векот, како што го нарекоа силното невреме во хрватските медиуми, вчера ја зафати Далмација. Покрај огромната материјална штета, имаше и повредени лица.

Силниот ветер корнеше дрвја и покриви, а имаше и неколку потопени бродовите.

Во Дубровник силната бура дури однесе и еден човек, кој беше носен од ветрот со голема брзина, а потоа со сета силина удри од ѕид.

Сепак, човекот потоа стана, а напомош му притрчаа случајни минувачи.