(Видео) Американска компанија направи робот што отвора врати

Роботичката компанија „Бостон дајнамикс“ создаде робот што личи и оди како куче, а може да отвора врати. Сево ова звучи примамливо, но и помалку застрашувачки се вели во видеото од демонстрацијата коешто го објави „Гардијан“.