Василевски, Арнаудов и Бетмен штрајкуваат со глад во притвор

Охридските пратеници Сашо Василески и Љубен Арнаудов како и Богдан Илиевски Бетмен од денес започнале штрајк со глад.

На социјалните мрежи нивните роднини и пријатели пишуваат за штрајкот на притворените.

Нивниот притвор беше продолжен за 30 дена, откако Апелацискиот суд ги одби нивните жалби со кои бараа поблага мерка. Осомничените се товарат за тероризам и уставно загрозување поради нивното учество во настаните од 27-ми април.