Зошто месото се замотува во кора од банана: Професионалците оддамна го користат овој трик
Испечете го совршеното месо користејќи кора од банана.
Има многу трикови кои ќе им помогнат на неискусните домаќинки да направат одлично месо за ручек. Но, и оние искусни домаќинки веројатно не знаат дека можат да испечат месо со кора од банана. Професионални готвачи открија трик како месото да биде повкусно и сочно, благодарение на кората од популарното овошје.
Ако сакате да го испечете месото во рерна, тогаш добро зачинете го и завиткајте го во кора од банана. Прицврстете со кујнски врв, па ставете во тавчето и печете. Извадете ја кожата пред сервирање. Месото е помеко и поароматично. Овој трик за кора можете да го користите и ако готвите говедско месо. Потоа додадете ја кората во тенџерето, а тоа ќе помогне месото побрзо да се свари и да биде помеко.