Змии го принудија претседателот да ја напушти канцелариата

Две змии го принудија либискиот претседател Џорџ Вах да ја напушти канцеларијата и да работи во неговиот приватен дом.

ББС објави дека две змии биле пронајдени во средата во канцеларијата на Министерството за надворешни работи, на официјалното работно место на претседателот.

Целиот персонал е отстранет од зградата и ќе се врати на 22 април.

Кабинетот на претседателот е префрлен во Министерството за надворешни работи, откако пожарот во 2006 година ја запали претседателската резиденција.