Зимата се врати во полн сјај во Хрватска

 

Популарното загребско излетничко место Слјеме денеска се рабуди под снег.

На снимките кои ги објавија хрватските медиуми се гледа дека шеталиштето е потполно празно.

Index. hr наведува дека зимата се вратила во поголемиот дел на Хрватска.

Од утрово е студено, облачно и магливо неделно утро, а температурите некаде се приближни на нула.