Жичницата од недела ќе работи до 18 часот


Фото: Б. Грданоски

ЈСП информира дека жичницата од недела (1.10.2023 год) ќе работи од 10 до 18 часот, притоа 17-17.30 часот ќе биде последно возење од долу нагоре, односно 17.45 часот последно возење од горе надолу.

 

„Посоченото работно време е во согласност со одлуката за работно време на објектот за октомври и април“, велат од ЈСП.

Од таму потсетуваат дека секој понеделник и секој последен вторник во месецот жичницата не работи поради редовни сервиси.

„Од недела (1.10.2023 год), линијата 25 (Транспортен Центар – Средно Водно) ќе сообраќа по есенски режим на работа“, дополнуваат од ЈСП.