Жена отвори оган врз минувачите во Лион

Илустрација

Француската полиција упаси една жена која пукаше од прозорец, во комерцијалниот дел на Лион и повреди минувач во раката.

Жената откако пукаше од прозорец се затвори во станот.

Полицијата им нареди на 400 ученици и наставници од средното училиште, кое се наоѓа во близина на инцидентот да не излегуваат од зградата, а пренасочени се и неколку автобуски линии.

Најверојатно станува збор за тероризам.