Земјотрес во северна Италија, се затресе и Хрватска

Земјотрес со јачина од 4,5 степени попладенво ја погоди северна Италија.

Потресот се почувствувал и во Хрватска, од Истра до Задар.

Епицентарот на земјотресот бил 22 километри од Верона.

Наскоро следуваат повеќе детали.