Земјотрес од 4.5 степени во Грција

 Земјотрес со јачина од 4.5 степени беше регистриран на 15 километри источно од грчкиот град Нафпактос според Геодинамичкиот институт на Националната опсерваторија.

Земјотресот беше кусо пред 17 часот по локално време, а нема информации за повредени или причинета материјална штета.