Земјотрес во Далмација од 4,2 степени по Рихтер

 

Во Далмација, Хрватска почувствуван е земјотрес со јачина од 4,2 степени според Рихтер.

Земјотресот бил на 88 километри северозападно од Сплит и 51 километар источно од Задар.

Забележан е на 10 км длабочина.

Жителите од околината влеат дека околу 13 часот се почувствувал земјотрес во околината на Сплит. Не траел долго, но добро го почувствувале.