Завршни зборови за случајот „Насилство во Центар“

Денеска во Кривичниот суд треба да продолжи предметот на поранешното СЈО насловено како „Насилство во Центар“.

Обвинителката Фатиме Фатаи на последното рочиште од обвинение ги ослободи Даниела Рангелова, Милан Андоновски и Борче Богдановски, а на обвинителна клупа останаа само Александар Трајковски, Миле Јанакиевски и Никола Груевски кој е во бегство во Унгарија.

Обвинителката Фетаи на последното рочиште во завршен збор побара од Судот казните за поттикнувачите на насилствата пред Општина Центар, Никола Груевски и Миле Јанакиески да бидат најстроги за да се одвратат сите други од такви намери во иднина.