Заштита со стил: Кој нема чанта Луј Витон може да има визир со луксузен монограм

Франција- Епидемијата на коронавирус принуди милијарди низ целиот свет да се навикнат да носат маска за лице. Секако, тие можат да бидат непријатни на моменти, но тоа е мала цена што треба да се плати за да се зачувате себе си и другите за време на пандемијата. Но, ако барате уште поголема заштита следниот пат кога ќе излезете во јавноста, Луj Витон ве штити – буквално. Најновото парче луксузна опрема на модната куќа не е само маска; тоа е целосен штит за лице и се очекува да излезе наскоро, како дел од нејзината крузер колекција за 2021 година.

LV Shield изгледа слично на оние што сигурно сте ги виделе лекари и медицински сестри како ги носат вестите во последните неколку месеци. Но, бидејќи ова е Луј Витон, ова не е некој слаб заштитник за лице за еднократна употреба; тој е специјално дизајниран за повторна употреба и, природно, се одликува со  монограм на брендот.

Заштитниот уред се состои од два дела: протранспарентен визир за заштита на вашето лице и прилагодлива лента за глава за да се задржи пријатно. Транспарентната обвивка е прицврстена на слепоочниците на лентата со две златни столпчиња врежани со името на куќата и може да се помести нагоре или надолу во зависност од ситуацијата. Работ на штитот е покриен во платно, обложен со монограм, како и поместената лента за на глава. И додека транспарентниот штитник треба да ви помогне да го заштитите лицето од честички и течности, тој исто така ќе ве заштити од УВ зраци додека преминува од светло во темно кога е изложено на директна сончева светлина.

Ова не е првото парче PPE што го видовме од Луј Витон оваа година. Во раните недели на пандемија, компанијата брзо ги адаптираше своите производствени капацитети во Франција за да направи ЈПП за здравствените работници во шест болници во областа Париз, вклучувајќи хируршки наметки, маски за лице и штитови за лице.

Како дел од претстојната крузер колекција на Луј Витон, LV Shield се очекува да се најде во продажба на 31 октомври. Додека засега нема достапни информации за цени, Вог Хонг Конг сподели дека цената ќе биде околу 970 УСД.