Заев: Денот на независноста ни покажа дека слободата и самостојноста ги имаат најубавите бои

Фото: Б. Грданоски
Денот на независноста ни покажа дека слободата и самостојноста ги имаат најубавите бои, напиша на својот Фејсбук профил премиерот Зоран Заев.
-На 8 септември 1991 година, Денот на независноста ни покажа дека слободата и самостојноста ги имаат најубавите бои. Дека радоста, среќата и убавината што ја преплавија тогаш нашата татковина треба да ги паметиме и да ги носиме со нас секогаш кога ќе се соочуваме со искушенија и опструкции на нашиот пат. Тоа се нашите бои, боите на независноста и на слободата. Така се слави Денот на независноста. Нека е вечен Денот на независноста. Да живее Република Северна Македонија, напиша премиерот Заев.