За прв пат снимени езера на Исланд, каде не стапнала човечка нога


Прекрасните скриени езера на Исланд на кои таа не стапнала за прв пат се фотографирани.
Ги снимил фотографот од Букурешт Аурел Манеа со дрон.

За прв пат одредени езера на Исланд, кои досега не се видени, се фотографирани со дрон, а тоа се површини на кои сè уште не стапнала човечка нога. Станува збор за група езера со прекрасни сино-зелени нијанси, кои со дрон ги снимил фотографот од Букурешт, Аурел Манеа.

Убавината на овие езера најдобро се гледа одозгора, па затоа Манеа реши да ги сними со дрон, а кадрите се магични и повеќе од необични.

„Езерата се наоѓаат во многу недостапна област на Исланд и не можев директно да стигнам до нив бидејќи на крајот имаше река длабока два метра која морав да ја поминам. За среќа, по пешачење од шест километри. Најдов начин и се приближив до езерата на растојание од 200 метри, што беше доволно блиску за да испратам дрон. Резултатот, како што можете да видите, е доста импресивен“, напиша Аурел во описот на своето видео, истакнувајќи дека ќе не ја открива локацијата бидејќи сака да ги охрабри другите луѓе да го истражуваат светот има многу што да се открие.

Тој исто така побара ова место и сличните да бидат поштедени од најжедните туристи бидејќи повеќето туристички атракции многу брзо го губат статусот на недопрена природа.