Вучиќ: Ноќта зад нас беше тешка и ќе има уште потешки!

Претседателот на Србија изјави денеска дека ноќта во Србија по прашањето на корона вирус била тешка и дека ќе има многу потешки.

Вучиќ исто така најави дека повеќе медицинска опрема од Кина ќе пристигне во Србија за неколку дена и  сите општи болници во Србија ќе добијат клинички и редовни респиратори.

Тој истакна дека е важно луѓето да реагираат кога чувствуваат симптоми.

„Досега дадовме околу 370 милиони евра за целата опрема, плативме 1.000 респиратори и со нетрпение очекуваме да стигнат уште 36. Овие респиратори значат живот“, вели Вучиќ.

„Сите големи земји со фантастични здравствени системи и неспоредливо посилна економија не можат да се справат со тоа. Од Њујорк, Милано, Мадрид, сите имаат проблем“, истакна Вучиќ

Тој изјави дека имало 8.500 смртни случаи во САД, 1.700 во Франција, 1.700 во Иран, 70 во Шведска пред некој ден, а сега 400 смртни случаи.

Вучиќ, исто така, соопшти дека бројот на издадени дозволи за движење за време на полицискиот час ќе биде намален поради злоупотреба.