Второ издание на „Клинци“ на „Култура Бета“


Неформалната организација за афирмација на младинската култура „Култура Бета“ по вторпат го организира настанот за млади „Клинци“ каде што ќе се претстават четворица млади автори и ќе биде поставена изложба на младиот уметник Бојан Звездаковски.

На настанот што ќе се одржи во „Europe House“ со почеток од 20 часот ќе учествуваат младите автори Викторија Ангеловска, Драгана Стојадиновска, Дамјан Златановски и Софија Тодороска. Тие ќе се претстават со своја поезија и проза.

„Клинци“ има за цел да даде фокус на младите книжевници и ликовни уметници и да отвори можност тие пошироко да се претстават пред публиката со своето творештво.