Воз се запали во тунел во Австрија, евакуирани стотина патници


Неколку стотици патници мораа да бидат евакуирани од воз кој се запали во тунел во австриската провинција Тирол.

Службите за итни случаи соопштија дека 370 патници морале да бидат евакуирани од возот во текот на ноќта што патувал од Инсбрук до Амстердам и Хамбург доцна во средата.

Според службите за итни случаи, оштетувањето на надземната линија во железничкиот тунел Терфенс предизвикало пожар во едно или повеќе возила што ги превезувал возот.

Полицијата соопшти дека околу 50 луѓе претрпеле полесни повреди или вдишување чад. Нема извештаи за сериозни повреди